Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Apele Române: Niciun pericol pentru România. Unda de poluare cu petrol de pe Dunăre, stopată

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 22 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Unda de poluare formată pe Dunăre în zona Cělarevo din Serbia, la kilometrul 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la granița României, a anunțat joi, 22 iunie, Administrația Națională Apele Române (ANAR).

„Datorită măsurilor de intervenție luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier”, precizează ANAR.

În timpul monitorizării, timp 36 de ore, la granița României cu Serbia nu s-au observat irizații petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali, menționează Apele Române.

În continuare, specialiștii ANAR vor face măsurători, teste, în zona Baziaș pentru încă 24 ore. Miercuri, 21 iunie, 35  de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavlion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la o altitudine de 1287 de metri.

Timpii estimați de Apele Române  pentru propagarea poluării sunt de cca 24-30 ore până la intrarea în țară. Ținând cont de cantitatea de poluant declarată, lungimea undei de poluare va fi pe o distanță de aproximativ 70-100 km în condițiile de non-intervenție, în aval de zona producerii evenimentului, precizau oficialii ANAR.

Dacă autoritățile nu ar fi intervenit, poluarea Dunării cu petrol ar fi însemnat un dezastru pentru sănătatea umană și faună.

Sursă foto: Apele Române

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW