Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Apel de urgență al angajaților din asistență socială, care cer deblocarea imediată a posturilor vacante / Deficitul de personal ar fi de 40%

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Angajații din domeniul asistenței sociale, prin Federația Națională Sindicală din Asistență Socială și Protecția Copilului „Pro.asist”, solicită prim-ministrului Marcel Ciolacul și ministrului Muncii Simona Bucura-Oprescu deblocarea imediată a posturilor vacante din sistemul de asistență socială, pe lângă cel de sănătate. Salariați susțin că deficitul de personal este de 40%.

FNASPC „Pro.asist” a anunțat, într-un comunicat oficial transmis publicității miercuri, că sistemul de asisență socială are deficit de personal, atât de specialitate, cât și de îngrijire, care la acest moment se ridică la 40% din necesar.

„De mai mult timp, FNS PRO ASIST trage semnale de alarmă cu privire la faptul că sistemul de asistenţă socială, în mod deosebit serviciile sociale rezidenţiale (pentru persoane adulte cu dizabilităţi, pentru persoane vârstnice dar şi pentru copii), au deficit de personal, atât personal de specialitate, dar şi personal de îngrijire care la acest moment este situat la 40% din necesar. Recomandările şi măsurile lăsate de instituţiile care au efectuat controale în anul 2023 la furnizorii publici de servicii sociale, au vizat angajarea de personal şi din acest motiv considerăm imperios necesară deblocarea angajărilor şi în sistemul de asistenţă socială”, se transmite în comunicat.

Ultimul semnal de alarmă înaintea grevei generale

FNASPC „Pro.asist” a înștiințat cu privire la faptul că acesta este ultimul semnal de alarmă și demers adresat instituțiilor abilitate să deblocheze posturile vacante din domeniul asistenței sociale. În caz contrar, federația va declanșa greva generală, pe 11 martie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW