Wednesday, June 16, 2021
Jurnalism corect


Apel către CSM: O asociație de magistrați cere aviz negativ pentru Georgiana Hosu la șefia DIICOT

By Daniela Eremia , in Justitie Stirile zilei , at 24 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

O asociație de magistrați cere Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să emită un aviz negativ în ceea ce privește propunerea ministrului de Justiție pentru șefia DIICOT, procuroarea Giorgiana Hosu.

Asociația „INIȚIATIVA PENTRU JUSTIȚIE” (AIJ), asociație profesională a procurorilor, solicită secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii ca, în exercitarea atribuției prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, în considerarea rolului Consiliului Superior al Magistraturii de garant al independenței justiție, să emită un aviz negativ în ceea ce privește propunerea ministrului Justiției de numire a doamnei procuror HOSU ELENA GIORGIANA funcția de procuror-șef al DIICOT”, potrivit scrisorii asociației „Inițiativa pentru Justiție”.

Semnatarii scrisorii enumeră mai multe motive pentru care se opun desemnării Giorgianei Hosu pentru șefia DIICOT:

În ceea ce o privește pe doamna procuror Hosu Elena Giorgiana, atragem atenția că, a dovedit că nu are calitățile necesare pentru a ocupa o astfel de funcție.

Doamna Hosu Elena Giorgiana, procuror-șef adjunct al DIICOT, a fost procuror de caz în dosarul „Caracal”, al cărui mod defectuos de gestionare a condus la demisia procurorului-șef DIICOT, cerută de însuși Președintele României.

Recent a apărut în media rechizitoriul emis de DIICOT în cazul „Caracal”, sub forma unui .PDF (…) acesta nu ar fi trebuit să ajungă public. Ținând cont de detaliile conținute, anumite pasaje ale rechizitoriului trebuie considerate ca nefiind destinate publicității indiferent de faza procesuală, și chiar și după finalizarea procesului penal, pentru că afectează memoria victimelor.

Semnalăm vulnerabilitatea deosebită pe care o prezintă o eventuală numire a doamnei procuror Hosu Elena Giorgiana în fruntea DIICOT în condițiile în care soțul acesteia, polițist, este trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, inclusiv în dosare instrumentate de aceasta (dosarul 3603/3/2017, care a avut termen la Tribunalul București chiar în ziua anunțării de către ministrul Justiției a propunerii sale)”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: stirileprotv.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW