Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Aparat de ventilație pulmonară, donat de Crucea Roșie Spitalului Județean Târgu Mureș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: ,

Crucea Roșie Română a donat, miercuri, un aparat mobil de ventilație pulmonară pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș. Echipamentul medical, achiziționat cu sprijinul Fundației Orange va deservi pacienții internați în Unitatea de Suport Medical COVID-19 înființată în campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”.

„Un astfel de aparat era necesar la Târgu Mureș, întrucât mulți pacienți au nevoie de ventilație artificială, iar un ventilator modern poate ușura atât munca personalului medical, cât mai ales poate salva zeci de vieți. Încă de la începutul pandemiei, voluntarii Crucii Roșii din județul Mureș au venit în sprijinul celor mai vulnerabile persoane, fiind mereu în prima linie a asistenței umanitare. Le mulțumesc lor, le mulțumesc donatorilor și tuturor celor care ne-au fost și ne sunt în continuare alături”, a declarat Magda Bercea, directorul Filialei Mureș a Crucii Roșii Române.

Echipamentul medical donat are valoarea de 214.191 lei și face parte dintr-o donație de 400.000 euro oferită de Fundația Orange în cadrul Campaniei Naționale #RomaniaSalveazaRomania derulată de Crucea Roșie Română în sprijinul spitalelor și a pacienților afectați de COVID-19.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW