Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Anunțul prefectului județului Mureș, după scandalul „azilului groazei”: Am luat decizia de a-mi depune mandatul

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 august 2023 Etichete: , , ,

Prefectul județului Mureş, Mara Togănel, a anunţat că își depune mandatul, la câteva zile după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut demisia, urmare a neregulilor găsite la azilul din localitatea Bărdești. Procurorii au deschis  o anchetă penală în acest caz, iar Guvernul anunță că vor fi modificări în ceea ce privește legea asistenței sociale.

Mara Togănel, responsabilă de coordonarea activității tuturor instituțiilor publice din județul Mureș spune că „nu putut anticipa nimeni activitățile grupării infracționale”, care a abuzat persoanele de la azilul din Bărdești.

„Nu a putut nimeni anticipa acțiunile acestor grupări infracționale care operează atât la nivel local, cât și național, renunțând la orice urmă de umanitate și empatie. Sunt încălcări flagrante ale drepturilor omului pentru care am certitudinea, în egală măsură cu toți cei care cunosc cazul, că cei vinovați vor răspunde penal și astfel de tragedii să nu se mai repete.

Nu sunt greșeli care să-mi fi fost imputate, din punct de vedere profesional sau procedural. Dimpotrivă, am luat măsuri rapide și am dispus o serie de acțiuni încă de când a apărut cazul azilului din Voluntari”, a precizat Mara Togănel, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Recent, premierul susținea că i-a demis pe prefectul și subprefectul județului Mureș, pentru neimplicarea în gestionarea controalelor la centrele de asistență socială. Depunerea mandatului s-a produs, însă, înainte ca demiterea anunțată de Ciolacu să fie validată prin Hotărâre de Guvern.

Condiții inumane, la azilul din Bărdești. Trei persoane arestate preventiv

Administratorul centrului din Bărdești, județul Mureș, președinta Asociației care administrează azilul și fiul acesteia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cele trei persoane sunt acuzate de constituirea unui grup infracțional și trafic de persoane.

Procurorii spun că sub paravanul Asociației RE-MIN, aceștia își însușeau banii oferiți pentru îngrijirea persoanelor din azil de rudele celor internați și de stat, prin direcțiile de asistență socială. Persoanele internate la centrul din Bărdești erau ținute în condiții greu de imaginat: la subsol, pe saltele murdare, pline de dejecții , sânge.

CITEȘTE ȘI:  Ministrul Muncii a trimis Corpul de Control în Mureș. Măsurile dispuse, după abuzurile de la centrele de asistență socială

Sursă foto: Facebook

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW