Thursday, March 23, 2023
Jurnalism corect


Anunţul ministrului Muncii pentru familiile ai căror copii nu vor putea merge la şcoală: Vor primi sprijin financiar

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 februarie 2021 Etichete: , , ,

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, marţi, că, în cazul reluării cursurilor în format fizic, dacă există copii care vor face cursuri online din cauze de sănătate, părinţii care vor sta acasă cu aceştia vor primi în continuare sprijinul financiar, reprezentând 75% din salariu.

Ministrul Educației a anunțat că elevii și profesorii care au anumite vulnerabilități vor avea în continuare acces la învățământul online, în baza unui certificat medical, în contextul în care autoritățile își doresc să redeschidă școlile cu prezență fizică începând cu 8 februarie.

Elevii care au vulnerabilităţi şi care au certificate medicale vor putea învăţa online. Mai mult decât atât, aparţinătorii, părinţi şi bunici ai acestor copii care au vulnerabilităţi generate de boli cronice, certificatul medical şi ei vor avea acces la învăţământul online. Cadrele didactice pot avea vulnerabilităţi şi cu certificat medical vor putea să predea online, asta în cazul în care nu vor exista şi în cea mai mare parte nu există cadre didactice care să înlocuiască aceşti colegi care au vulnerabilităţi medicale. În acest fel vom asigura accesul la învăţământ online oricui are o motivare solidă, o certificare medicală”, a declarat, zilele trecute, Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi Ministerul Educației cumpără laptopuri pentru transmiterea cursurilor online/ Care sunt scenariile în care se aplică învățămâtul hibrid

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW