Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Anunț MAI: Poliţiştii, militarii şi personalul civil vor primi solde şi salarii mai mari

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Polițiștii, militarii și personalul civil din cadrul MAI vor primi, începând cu luna aceasta, solde, salarii și indemnizații mai mari, conform măsurilor fiscal-bugetare aprobate de Guvernul Orban. Ministerul Afacerilor de Interne recuperează astfel diferențele salariale față de Ministerul Apărării Naționale.

OUG 1/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2020.

“Salariile de bază, soldele de funcție/salariile de funcție și indemnizațiile de încadrare se majorează cu 1/3 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, transmite MAI, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, începând cu această lună, alocația valorică pentru drepturile de hrană va fi actualizată, “la fel ca în celelalte instituții publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională”.

O altă veste pună pentru angajații MAI este că pentru perioada 2020-2021,  personalul care desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare, nu se lucrează, va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”.

Mai mult, începând cu luna ianuarie 2020, cuantumul sporurilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajații MAI “se menține la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019”.

Sursa: Politia Romana

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW