Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Antony Blinken, întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony J. Blinken, va veni în România, între 28 și 30 noiembrie, pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de Externe din NATO. În paralel, șeful diplomației americane va avea întrevederi separate cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Nicoale Ciucă și cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Reuniunea de la București se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, punerea în aplicare a noului concept strategic al NATO, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida reziliența în ?? Republica Moldova, ?? Georgia și ?? Bosnia și Herțegovina”, a transmis Ambasada Statelor Unite ale Americii din București.

Cu premierul Nicolae Ciucă, secretarul de stat Antony Blinken va vizita expoziția „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”, „un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice și culturale dintre poporul român și cel american”, potrivit sursei citate.

Antony Blinken se va întâlni și cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, primit luni de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Sursă foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW