Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


Antony Blinken: Guvernul SUA anunţă oficial că membri ai armatei ruse au comis crime de război în Ucraina

By news.ro , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 martie 2022

Guvernul Statelor Unite consideră că membri ai forţelor armate ruse au comis crime de război în Ucraina, potrivit comunicatului oficial al secretarului de stat american Antony Blinken, publicat miercuri şi citat de CNN.

„Astăzi, pot anunţa că, pe baza informaţiilor disponibile în prezent, guvernul SUA consideră că membri ai forţelor Rusiei au comis crime de război în Ucraina”, a precizat Blinken în comunicatul publicat.

„Afirmaţia noastră se bazează pe o analiză atentă a informaţiilor disponibile din surse publice şi de la serviciile secrete”, se mai menţionează în comunicat.

„Ca şi în cazul oricărei presupuse infracţiuni, o instanţă de judecată cu jurisdicţie asupra infracţiunii este răspunzătoare în cele din urmă pentru stabilirea vinovăţiei penale în cazuri specifice”, a continuat Blinken.

„Guvernul SUA va continua să urmărească relatările despre crime de război şi va împărtăşi informaţiile pe care le adună împreună cu aliaţii, partenerii, instituţiile şi organizaţiile internaţionale, după caz. Ne angajăm să îi urmărim pe cei răspunzători utilizând fiecare instrument disponibil, inclusiv urmărirea penală”, se mai subliniază în comunicat.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW