Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Anthony Fauci susține că varianta Omicron nu duce la cazuri mai grave de COVID-19 decât Delta: Ar putea fi mai puțin severă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 7 decembrie 2021

Medicul Anthony Fauci, consilierul principal pe probleme de sănătate publică de la Casa Albă, susține că „este aproape sigur” că varianta Omicron a COVID-19 nu duce la cazuri mai grave de COVID-19 decât tulpina Delta, relatează Agerpres.

Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă (n.r. decât infecția cu tulpina Delta)”, a spus medicul Anthony Fauci, în cadrul unui interviu telefonic acordat AFP.

Fauci susține că ar mai dura 2 săptămâni până când oamenii de știință vor avea o imagine clară asupra noii variante ce a fost descoperită în Africa de Sud.

Totodată, acesta a punctat că datele din Africa de Sud nu ar trebui suprainterpretate, întrucât țara are particularitatea de a fi foarte tânără.

Consilierul Casei Albe a precizat, în schimb, că noua variantă este mult mai contagioasă decât tulpina Delta, predominantă în valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Pe teritoriul României au fost confirmate deja primele cazuri de infectare cu varianta Omicron, la 2 persoane ce s-au întors la finalul lunii noiembrie din Africa de Sud.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW