Monday, October 3, 2022
Jurnalism corect


ANSVSA: Activitatea suspendată și amendă de 5.000 de lei pentru un restaurant care funcționa în parcul Herăstrău

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , ,

Inspectorii sanitari-veterinari au suspendat activitatea unui restaurant din parcul Herăstrău care vindea mici și alte produse de carne preparate la grătar și au amendat unitatea cu 5.000 de lei, întrucât încălca prevederile instituire pe perioada stării de alertă.

Controlul efectuat de inspectorii DSVSA București s-a desfășurat duminică, între orele 16:00- 22:00, la 26 de unități care își desfășoară activitatea în perimetrul parcului Herăstrău și a vizat respectarea condițiilor prevăzute privind regimul de funcționare al unităților de alimentație publică pe perioada stării de alertă, precum și respectarea normelor și condițiilor de igienă la prepararea și comercializarea produselor alimentare.

„Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unităţi erau închise şi funcţionau 6 unităţi: 3 unităţi tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate şi semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare şi produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea îngheţată ambalată şi un restaurant, care, la ora controlului vindea mici şi alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare. Ca urmare, această unitate a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi activitatea i-a fost suspendată”, se arată în comunicatul Autorităţii citat de Agerpres.

La cele 3 unităţi tip restaurant s-a verificat modul în care se preparau, ambalau şi se livrau produsele culinare şi s-a dispus interzicerea comercializării preparatelor prin sistemul „take -away”, deoarece nu erau asigurate condiţiile de funcţionare pentru acest sistem.

Inspectorii sanitari-veterinari susțin că nu au fost constatate alte neconformităţi în ceea ce priveşte cerinţele de igienă privind prepararea, ambalarea şi livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

„Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away”, pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor”, a declarat Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW