Saturday, September 23, 2023
Jurnalism corect


ANPC și ANI își vor suspenda activitatea de relații cu publicul la sediul instituțiilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , ,

Agenția Națională de Integritate (ANI) și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat suspendarea activității de relații cu publicul la sediul instituțiilor pe fondul creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat, ANI își va suspenda activitatea cu publicul la sediul instituției în perioada 11 martie – 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri. De asemenea ANI a anunțat că suspendă participarea personalului în interes de serviciu, la evenimente sau manifestări publice.
Aceeași măsură a fost luată și de ANPC pentru perioada 11 martie – 31 martie. Instituția le recomandă cetățenilor să folosească telefonul consumatorului sau să facă sesizări pe site-ul instituției.

Comunicatul ANI

Având în vedere ultimele evoluții privind răspândirea infecției cu COVID-19 la nivel național, Agenția Națională de Integritate aduce la cunoștința opiniei publice suspendarea tuturor activităților de relații cu publicul, la sediul instituției, în perioada 11 martie – 22 martie 2020, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri.
Activitatea de relații cu publicul se va efectua doar prin telefon, corespondență electronică și prin poștă. În acest context, programul de lucru cu publicul, prin telefon, se va prelungi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 16:00.
Totodată, având în vedere atribuțiile Agenției Naționale de Integritate prevăzute de dispozițiile legii referitoare la primirea declarațiilor de avere și de interese ale persoanelor prevăzute de Legea nr. 176/2010, în perioada menționată, declarațiile nu vor mai fi primite fizic, prin registratura ANI, acestea urmând a fi transmise Agenției exclusiv prin intermediul poștei.
Nu în ultimul rând, începând cu data de 11 martie 2020 se suspendă participarea personalului Agenției Naționale de Integritate, în interes de serviciu, la evenimente/manifestări publice.

Comunicat ANPC

Având în vedere recomandările Grupului de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne referitoare la adoptarea unor măsuri preventive, în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu Coronavirus (Covid-19), precum și numărul important de petenți care se deplasează la sediile instituției, din întreaga țară, pentru a depune documente, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat decizia ca, în perioada 11 – 31.03.2020, activitatea de relații cu publicul să se realizeze doar prin telefon sau prin corespondență electronică.

Astfel, la Telefonul Consumatorului 021-9551 se pot obține informațiile necesare, iar pe site-ul www.anpc.ro pot fi găsite atât formularul de sesizare, cât și adresele poștale ale tuturor comisariatelor județene pentru protecția consumatorilor din țară.
De asemenea, pentru informații legate de Direcția Insolvență a Persoanelor Fizice aveți la dispoziție următoarele date de contact: telefon 021 307 67 85 sau adresa de e-mail: adresainsolventa@anpc.ro

 

Deciziile de marți vin pe fondul confirmării în România a 25 de persoane care au fost infectate cu coronavirus.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW