Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


ANPC intervine în scandalul dublării peste noapte a facturilor la gaze și energie electrică

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 august 2021

După ce mai mulți furnizori au dublat peste noapte tarifele la gaze naturale și energie electrică, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului va îi va obliga să respecte clauzele inițiale din contracte, a precizat, luni, 30 august, Sorin Susanu, comisar șef la Protecția Consumatorului Timiș, la Digi 24.

„Clauzele inițiale trebuie respectate. Noi , prin decizie, vom obliga agentul economic să respecte clauzele inițiale. Păgubiții pot să ceară respectarea tarifului inițial, aceasta a fost clauza contractuala semnată. Compania a premeditat această situație pentru a atrage clienți. Consumatorii să citească cu atenție contractele înainte de semnare, să ceară un draft al contractului înainte să îl semneze, dacă nu înțeleg clauzele să le discute cu un specialist”, a declarat Sorin Susanu, la Digi 24.

Ministrul energiei anunță controale

Potrivit ministrului energiei, Virgil Popescu, în perioada următoare ANPC și ANRE vor demara controale la furnizorii de gaze naturale și energie electrică care au majorat semnificativ tarifele asumate prin contracte.

Într-o intervenție la Realitatea Plus, Virgil Popescu a explicat că ANRE poate îi poate amenda cu până la 5% din cifra de afaceri furnizorilor care au modificat unilateral tarifele în contractele încheiate.

Restart Energy a dublat tarifele peste noapte

Unul dintre furnizorii care și-a atras clienții practicând tarife foarte mici, Restart Energy, și-a notificat clienții privind creșterea prețurilor. Dacă în urmă cu două luni Restart a încheiat contracte pentru furnizarea de gaze naturale la prețul de 130 lei/MWh, acum firma a trimis notificări privind majorarea prețului la 220 lei/MWh. Pentru energie electrică, Restart a majorat prețurile de la 280 lei lei/MWh la 557 lei lei/MWh.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW