Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


ANPC face verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie din Argeş o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări după ce un şofer a semnalat că, la o benzinărie din Argeş, o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol, relatează News.ro.

Reprezentanţii firmei au confirmat situaţia, explicând că, deşi iniţial pompa s-a oprit, ulterior ea nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. Aceştia au precizat că, ulterior, acel şofer a alimentat totuşi, în mod real, fără să i mai ceară să plătească.

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş au făcut un control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, după ce un şofer a semnalat faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.

„Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi <<justificată>> cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. La faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată în comunicat.

Comisarii ANPC au extins controlul la produsele comercializate, în unitate neprestându-se servicii de alimentaţie publică, constatându-se abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

„Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, în zilele următoare fiind verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie”, a mai precizat ANPC.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW