Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


ANPC anunță că oferă consiliere gratuită persoanelor care nu își mai pot plăti creditele

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 august 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că oferă consultare gratuită privind accesarea procedurilor de insolvență pentru persoanele fizice care se află în imposibilitate de plată a creditelor bancare, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri, 10 august

Astfel, prin Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice din cadrul ANPC, consumatorii care au accesat credite, au acumulat datorii și nu le mai pot face față, pot apela la procedura specifică, de insolvență a persoanelor fizice, prevăzută de Legea nr. 151/2015, conform comunicatului de presă citat.

„Dorim ca accesibilitatea procedurilor de insolvență a persoanelor fizice să fie cât mai la îndemâna consumatorilor, iar pentru aceasta și pentru alte lămuriri, îi așteptăm la sediile noastre din toată țara, pentru a le oferi consiliere gratuită și sprijin”, a transmis Ruxandra Badea, director al Direcției de Insolvență a Persoanelor Fizice

Prin procedura de insolvență a persoanelor fizice, este reglementată situația în care datoriile persoanelor fizice pot fi reeșalonate pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de prelungire încă 1 an.

Totodată, persoanele fizice care au bunuri sau venituri urmăribile și nu se încadrează pentru procedura pe bază de plan de rambursare, pot opta pentru procedura prin lichidare de active.

Persoanele fizice care au peste vârsta standard de pensionare și au pierdut jumătate sau total capacitatea de muncă, pot beneficia de ștergerea datoriei, în cazul în care valoarea acesteia este de maximum 10 salarii minime pe economie.

Cei care vor să acceseze aceste proceduri pot consulta mai multe informații aici.

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW