Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ANPC a suspendat temporar activitatea unui centru de îngrijire a vârstnicilor din Ilfov: Alimente și medicamente expirate, bloc alimentar neautorizat și pereți murdari

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 13 august 2024 Etichete: , ,

Inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au suspendat temporar activitatea unui centru de îngrijire a vârstnicilor din Ilfov, după ce au descoperit multiple nereguli, printre care alimente și medicamente expirate, un bloc alimentar improvizat și fără autorizație, precum și pereți murdari, potrivit news.ro.

Marți, ANPC a anunțat că reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Ilfov au efectuat un control la un centru de îngrijire din comuna Siliștea Snagov, satul Gruiu, județul Ilfov, pentru a verifica respectarea legislației în domeniu. În urma constatării unor nereguli grave, CJPC Ilfov a aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei, a suspendat temporar activitatea centrului și a propus închiderea definitivă a acestuia.

“Cu toţii suntem copii, părinţi sau avem în grijă persoane în vârstă, dar ceea ce au constatat comisarii noştri depăşeşte orice urmă de latura umană. În astfel de situaţii, este obligatoriu ca locaţiile să fie autorizate, iar personalul să asigure şi să respecte demnitatea acestor persoane” – a declarat preşedintele interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Hotca.

Printre problemele descoperite se numără: lipsa autorizațiilor necesare, prezența unui bloc alimentar neautorizat și improvizat în curtea centrului, cazarea unor persoane sub 65 de ani, utilizarea de medicamente și alimente expirate sau fără elemente de identificare, și prezența insectelor vii și moarte în blocul alimentar. De asemenea, inspectorii au găsit saltele pătate, paturi fără lenjerie, și au constatat absența plaselor anti-insecte.

Alte deficiențe includ: condiții sanitare deplorabile, cu paviment murdar, pereți murdari, băi cu gresie și faianță deteriorate, trepte de sticlă fisurate, lipsa informării aparținătorilor despre meniu și prețuri, și existența unor mașini abandonate, mormane de fier vechi, deșeuri și materiale de construcții în apropierea beneficiarilor.

Din cauza acestor nereguli, CJPC Ilfov a sesizat organele de urmărire penală, iar acțiunea de control a fost realizată în colaborare cu reprezentanți ai ANSVSA și DSP.

foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW