Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


ANPC a închis Piaţa Rahova din Bucureşti şi pescăria din Piaţa Moghioroş

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Inspectorii ANPC au dispus închiderea Pieței Rahova şi a pescăriei din Piaţa Moghioroş după ce la aceste puncte comerciale au fost găsite mai multe nereguli. 

Înainte de sărbătorile pascale, ANPC a început o serie de acțiuni de control în toată țara.

„S-a dispus închiderea Pieței Rahova, care, īn timpul lucrărilor de consolidare a clādirii, își desfășoară activitatea, provizoriu, într-un cort de mari dimensiuni, fără acces la utilități sau toalete publice, fără să dispună de cântarul cumpărătorului și care nu respecta niciuna dintre prevederile Ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (nu se respecta distanța socială dintre comercianți, numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor)”, arată ANPC.

De asemenea, inspectorii au interzis folosirea vitrinelor cu prăjituri, mezeluri și brânzeturi din Economatul din  Piata Rahova din cauza condițiilor insalubre de depozitare a produselor.

„De asemenea, s-a constatat nerespectarea prevederilor Ordonanțelor militare referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 (numărul de persoane care să se afle în același timp în incintă, prezența dezinfectantelor la dispoziția comercianților și cumpărătorilor)”, susțin inspectorii.

S-a dispus și închiderea pescăriei din Piata Moghioroș din cauza a numeroase nereguli identificate în activitatea acesteia.

Inspectorii pentru protecția consumatorului au constatat că există la vânzare pește proaspăt cu modificări organoleptice, „miros și consistență a cărnii specifice peștelui alterat, fiind păstrat în condiții improprii, în afara spațiilor frigorifice, fără stratul corespunzător de fulgi de gheață peștele congelat prezenta arsuri de congelare, fiind impropriu pentru consum uman (fiind congelat fără a dispune de linie de producție specifică)”.

În urma verificărilor au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare de 12.000 lei și a fost retrasă de la comercializare întreaga cantitate de pește găsită.

ANPC a mai constatat că la piețele 16 Februarie și Domenii nu erau respectate prevederile Ordonanțelor militare.

„Anunțurile privitoare la respectarea distanței sociale, a intervalului orar în care este permisă deplasarea la cumpărături a persoanelor de peste 65 de ani etc.), motiv pentru care au primit avertisment și obligativitatea remedierii situației în 24 de ore”, potrivit ANPC.

sursa foto: ANPC

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW