Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


ANPC a închis două cluburi din Mamaia. Ce nereguli au găsit inspectorii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: , ,

Două cluburi din Mamaia au fost închise temporar de ANPC. Inspectorii sanitari au constatat că nu erau respectate condiţiile de igienă şi nici distanța dintre mese.

La unul din cluburi a fost închisă doar zona de bucătărie, iar la celălalt toate activităţile pe care le derula.

Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei (20.000 de lei, respectiv 12.000 de lei). Un al treilea club a fost amendat cu 20 000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a afirmat că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi joi seara.

“Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese. Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu.

Conform vicepreședintelui ANPC, cele mai multe amenzi de la începutul Comandamentului Litoral au fost date în Mamaia şi în Costineşti.

“Iniţial în Mamaia şi Costineşti au fost cele mai multe amenzi. Acum Costineştiul scade şi probabil o să scadă şi Mamaia. La polul opus staţiunile mai mici Venus, Jupiter. (…) În 21-23 iulie în Costineşti se remarcă o scădere considerabilă a numărului de amenzi şi avertismente aplicate. Simpla prezenţă a noastră pe litoral înseamnă mare lucru. Operatorii ţin cont de acest lucru şi reintră în normal. Suntem aici pentru siguranţa cetăţeanului”, a mai spus vicepreşedintele ANPC care a precizat că asemenea controale vor continua şi în perioada următoare.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW