Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


ANPC a închis cantinele la două spitale din București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) aplicat amenzi în valoare de 32.000 de lei şi au decis închiderea temporară, până la remedierea neregulilor, pentru cantina Spitalului de Boli Cronice „Sf. Luca” şi pentru cantina Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf. Ştefan” din București, relatează News.ro.

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie „Sf Ştefan, existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură.

De asemenea, comisarii ANPC au mai găsit oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată, ustensile cu rugină, folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei, coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină.

Alte probleme descoperite în urma controlului au fost lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei, utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte, folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime şi arsuri, utilizarea unor camere frigorifice (spaţii depozitare) neigienizate.

„Păi, moare şi boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria şi orice virus în paturile desfundate şi învelite în păturica stră-stră bunicii! Dacă scapă din pat în viaţă, moare boala mancând din cantinele, «cateringul» din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinaţia, culmea, bolnavi! (…)”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

În cazul Spitalului Clinic „Prof. Dr. Dan Theodorescu”, care nu are bucătărie proprie şi foloseşte serviciile firmei de catering Deco Luk Style SRL, ANPC a extins controlul şi a fost oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea problemelor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW