Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


ANP: Doi angajaţi ai Penitenciarului Târgu Jiu şi patru angajaţi ai Penitenciarului Vaslui, confirmaţi cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 iulie 2020 Etichete: , ,

Doi angajați din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu și patru angajați ai Penitenciarului Vaslui au fost infectați cu coronavirus, toți lucrând în sectorul administrativ.

”Vă informăm că, astăzi, 18.07.2020, doi angajaţi ai Penitenciarului Târgu Jiu şi patru angajaţi ai Penitenciarului Vaslui au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie”, a transmis, sâmbătă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conform ANP, poliţiştii de penitenciare confirmaţi pozitiv la Penitenciarul Vaslui sunt contacţi ai cazului comunicat în data de 08.07.2020.

”În prezent, la nivelul celor două locuri de deţinere, se derulează ancheta epidemiologică. Din punct de vedere administrativ, în conformitate cu metodologia de intervenţie a sistemului penitenciar, primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacţi şi înlocuirea acestora cu personal de rezervă, dezinfectarea tuturor spaţiilor, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcţiilor de Sănătate Publică competente”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia a precizat că în ambele locuri de deţinere, misiunile specifice se derulează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi.

”În continuare, având în vedere dinamica accelerată a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel naţional, începând cu data de 20.07.2020, se suspendă desfăşurarea activităţilor lucrative cu persoane private de libertate la puncte exterioare de lucru. Totodată, pentru preîntâmpinarea oricăror situaţii de risc şi pentru asigurarea continuităţii în activitate, angajaţii sectorului administrativ, din toate unităţile subordonate, vor relua exercitarea atribuţiilor de serviciu în program de lucru secvenţial”, a mai precizat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW