Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


ANP: 30% din angajații penitenciarelor vor rămâne acasă și vor primi sarcini care pot fi îndeplinite de la domiciliu

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 martie 2020 Etichete: , , ,

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat, duminică, că o treime din angajații penitenciarelor vor rămâne acasă începând de luni și vor primi sarcini care pot fi îndeplinite de la domiciliu, din cauza răspândirii rapide a virusului Covid-19.

”Având în vedere dinamica răspândirii virsului SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile art.9 din Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, începând cu data de 16.03.2020, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 30% din personalul care lucrează în program normal de lucru (8h/zi), cu excepţia celor care fac parte din sectoarele operativ, medical şi de intervenţie psihosocială, va rămâne la domiciliu, în baza unei planificări aprobate de directorul fiecărei unităţi”, anunță ANP.

Personalul desemnat în procentul de 30% poate primi, în intervalul de timp alocat programului de lucru al unității, sarcini profesionale care pot fi îndeplinite de la domiciliu.

„Prezenta măsură nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor specifice şi promovează conduita preventivă asumată de instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.Subliniem faptul că, la acest moment, în sistemul penitenciar nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2 (noul Coronavirus responsabil pentru COVID-19”, mai precizează ANP.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW