Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


FOTO ANP: 16 paturi de ATI, la Penitenciarul-Spital Rahova, pentru eventualele cazuri medii şi severe de infectare în rândul deţinuţilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat, duminică, faptul că există 16 paturi de ATI la Penitenciarul-Spital Rahova, pentru eventualele cazuri medii și severe de infectare cu coronavirus în rândul deținuților.

”Dată fiind evoluţia în dinamică a contextului epidemiologic actual, pentru a gestiona eventuale cazuri COVID-19, cu simptomatologie medie sau severă, din rândul persoanelor private de libertate, pe durata menţinerii stării de urgenţă, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitatea sanitară cu secţie de boli infecţioase desemnată să coordoneze îngrijirile medicale pentru pacienţii identificaţi în acest context epidemiologic”, a transmis, duminică, ANP, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă dispune de 16 paturi pentru gestionarea pacienţilor. Secţia are în dotare 2 aparate de ventilaţie mecanică, în cursul săptămânii viitoare urmând a prelua, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice.

”Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare. Prin această nouă amenajare, se asigură protejarea personalului medical şi, implicit, a pacienţilor necesar a fi trataţi în cadrul secţiei”, a mai transmis ANP. 

ANP susține că sistemul penitenciar poate asigura, în completarea facilităţilor administrate de Penitenciarul-Spital Bucureşti-Rahova, intervenţie de specialitate şi la nivelul celorlalte penitenciare-spital, Penitenciarul-Spital Dej dispunând, de asemenea, de un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.

În acest moment niciun deținut nu a fost confirmat cu virusul Covid-19, deși au fost înregistrate cazuri de infecție în rândul angajaților penitenciarelor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW