Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


ANM a emis atenţionare cod galben până duminică după-amiază / Recomandări ale IGSU pentru șoferi

By news.ro , in Stirile zilei , at 3 februarie 2023

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a recomandată şoferilor să evite să plece la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, în contextul atenţionării god galben emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), care este valabilă până duminică, la ora 18.00.

„Va ninge temporar şi vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăşi 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol şi vizibilitate scăzută. În vestul Carpaţilor Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp şi se va depune strat consistent de zăpadă”, arată postarea de pe pagina de Facebook a IGSU.

Astfel, IGSU recomandă şoferilor următoarele:

– Evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

– Înainte de plecare, şoferii să se asigure că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă – anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, etc.

– Să urmărească la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

– Să evite atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

– Să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

„Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, mai arată sursa citată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW