Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Angel Tîlvăr: Încă șase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 februarie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a anunțat că șase avioane F-16 adiționale din Olanda vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din România în lunile următoare. Acesta a purtat discuții cu Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos în cadrul Conferinței de Securitate de la München.

„Încă șase aeronave F-16 olandeze vor sosi la Centrul European de Pregătire F-16 din România în următoarele luni.

Am mulțumit doamnei Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos, cu care am avut o întrevedere în marja Conferinței de Securitate de la München, pentru decizia Guvernului de la Haga de a contribui substanțial, prin dislocarea de trupe și tehnică militară de înaltă performanță în România, inclusiv prin aeronave F-16, la întărirea apărării flancului estic al NATO și, în particular, a regiunii Mării Negre.

Progresele programelor de instruire comune, participarea militarilor olandezi, în 2022 și 2023, la Grupul de Luptă NATO condus de Franța, dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 și dislocarea de aeronave la Centrul European de Pregătire F-16 de la Fetești au constituit, de asemenea, teme de discuție în cadrul întâlnirii cu omologul meu olandez.

În ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, am amintit sprijinul ferm al României pentru instruirea piloților ucraineni în cadrul Centrul European de Pregătire F-16, atunci când aceștia vor atinge nivelul de pregătire care le va permite începerea antrenamentelor la Fetești.”, este mesajul transmis de Tîlvăr pe Facebook.

foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW