Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Angel Tîlvăr, discuții telefonice cu secretarul american al apărării Lloyd Austin: „România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2024 Etichete: , ,

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a purtat miercuri o conversație cu secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, focalizându-se pe situația de securitate generată de războiul de agresiune al Rusiei și susținerea fermă pentru Ucraina. Un punct de interes major a fost menținerea unității transatlantice în contextul actual al securității.

„Alături de Statele Unite şi de aliaţi, România rămâne pe deplin solidară cu Ucraina. Vom continua să oferim sprijin multidimensional pentru susţinerea efortului defensiv ucrainean împotriva agresiunii ruse. Este important să continuăm să răspundem împreună nevoilor de sprijin”, a transmis ministrul român al Apărării, potrivit unui comunicat al MApN, remis Agerpres.

În cadrul dialogului, s-a subliniat necesitatea continuării eforturilor bilaterale pentru consolidarea securității euroatlantice și pentru aprofundarea Parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite.

„Parteneriatul cu Statele Unite reprezintă o prioritate pentru România şi pentru Ministerul Apărării Naţionale. Continuăm să avansăm în dezvoltarea proiectelor comune, consolidând, astfel, cooperarea între ţările noastre în plan militar. Am mulţumit secretarului american al apărării pentru prezenţa consistentă a trupelor americane pe teritoriul naţional”, a arătat ministrul Tîvăr, citat în comunicat.

Dialogul dintre cei doi oficiali a oferit, de asemenea, o oportunitate pentru discutarea unor elemente relevante în pregătirea reuniunii Grupului de contact pentru Ucraina, planificată să aibă loc vineri, și pentru stabilirea obiectivelor comune în contextul Summitului NATO de la Washington din această vară.

Atât partea română, cât și cea americană, și-au reconfirmat angajamentul comun pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice.

Miercuri, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a promulgat pachetul legislativ ce prevede un ajutor de 95 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel și Taiwan, adoptat de Congres după mai multe luni de dispute între democrați și republicani, conform informațiilor Reuters.

Primele noi livrări de echipamente militare americane vor pleca spre Kiev „în următoarele ore”, a declarat Biden într-un comunicat emis de la Casa Albă.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW