Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Angajatul Penitenciarului Spital Rahova prins în flagrant când lua mită pentru a introduce droguri în centrul de detenție, trimis în judecată

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 februarie 2021

Angajatul Penitenciarului Spital Rahova prins în flagrant când lua mită pentru a introduce droguri în centrul de detenție a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, potrivit unui comunicat transmis de DNA.

Adrian Bulearcă a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 12.000 euro sub formă de mită în schimbul introducerii în centru de detenție a 50 g de droguri și trei telefoane mobile.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în data de 19 ianuarie 2021.

Comunicatul DNA

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 40/VIII/3 din data de 19 ianuarie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

BULEARCĂ ADRIAN ANTONIO, angajat în cadrul Penitenciarului Spital București Rahova, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită

 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i da sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.

La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Bușcă

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW