Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Angajații unor spitale din Craiova, dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 august 2020 Etichete: , , ,

Șefii de laboratoare de la două spitale din Craiova sunt acuzați că ar fi refuzat să prelucreze teste de coronavirus pentru DSP Dolj, dar efectuau teste pentru turiști. Procurorii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor. 

În Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Craiova și Spitalul Clinic de Urgență Nr.1 Craiova, șefii de laborator refuză să primească toate probele recoltate de DSP Dolj, ceea ce întârzie luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2.

Aceștia, în schimb, ar fi prelucrat teste pentru persoane care ar fi urmat să călătorească în străinătate și aveau nevoie de dovezi pentru îndeplinirea condițiilor de călătorie.

Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, la data de 18.08.2020, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada iunie 2020 – până în prezent, funcţionari publici din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Craiova, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, unităţi spitaliceşti dotate cu aparate medicale tip P.C.R., folosite în detectarea virusului SARS COV 2, încadraţi în funcţia de şefi laboratoare, sub pretextul prelucrării unor teste din alte judeţe limitrofe, refuză să primească pentru testare toate probele recoltate de către D.S.P. Dolj în urma constatării unor cazuri de infectare cu virusul menţionat, fapt ce are ca urmare întârzierea în luarea unor măsuri de prevenire sau combatere a infectărilor în locaţiile identificate de organele de sănătate publică.

În realitate, funcţionarii precizaţi procedează la efectuarea unor teste pentru persoane care nu sunt incluse în metodologia de testare a Institutului Naţional de Sănătate Publică , fiind folosite ulterior în vederea dovedirii îndeplinirii condiţiilor de călătorie în străinătate”, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova

Sursă foto: MApN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW