Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Angajații unei firme de construcții, reținuți pentru că au supraevaluat cantitățile de materiale necesare la construirea unui pod feroviar/Prejudiciul, estimat la 2,2 milioane de lei

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Trei bărbați, angajați la o firmă de construcții, au fost reținuți de polițiști pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit anchetatorilor, cei trei, având complicitatea dirigintelui de șantier, ar fi supradimensionat și supraevaluat cantitățile de materiale utilizate la construirea unui pod feroviar. Anchetatorii estimează că prejudiciul se ridică la peste 2,2 milioane de lei. 

„Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, trei bărbaţi bănuiţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că, în perioada iunie 2016 – septembrie 2017, cu prilejul derulării unui contract de achiziție publică privind construirea unui pod feroviar, reprezentanții executantului, cu complicitatea dirigintelui de șantier, ar fi prezentat la plată situații de lucrări neconforme cu realitatea”, precizează Poliția Română.

Cei trei bărbați, cu vârsta cuprinsă ântre 61 și 69 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața instanței cu propunere de arest preventiv.

„Astfel, cei trei bărbaţi, unul de 69 de ani, din Cluj-Napoca, iar ceilalţi doi de 61 şi 69 de ani, ambii din Craiova, ar fi supradimensionat şi supraevaluat cantităţile de materiale utilizate, precum şi lucrările efectuate, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.275.126 de lei.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cele 3 persoane, urmând ca, în cursul acestei zile, cei în cauză să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă”, susțin anchetatorii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW