Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Angajații din Registrul Comerțului protestează astăzi în fața Ministerului Justiției/ Care sunt revendicările sindicaliștilor

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 26 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Angajații din Registrul Comerțului protestează astăzi în fața Ministerului Justiției. Sindicaliștii cer eliminarea inechităților salariale și a discriminării din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție.

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical protestează astăzi la sediul Ministerului Justiției.

Aceștia solicită eliminarea inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, a tratamentului disproporționat „în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”, potrivit comunicatului oficial.

„SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție. Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică”, mai transmit sindicaliștii.

Protestele sindicaliștilor din Registrul Comerțului au început din 18 aprilie, cu greva de tip japoneză la nivel național, iar în perioada 23-25 aprilie au organizat mitinguri la sediile județene.

Astăzi protestează în fața Ministerului Justiției, urmând ca din august să declanșeze un conflict colectiv de muncă, dacă revendicările nu vor fi respectate.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW