Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Angajată din Ministerul Sănătății, confirmată cu virusul Covid-19 / Măsurile stricte luate de instituție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 martie 2020 Etichete: , , ,

Femeia de 41 de ani (cazul 92), venită din Dubai pe 8 martie și confirmată pozitiv pentru coronavirus, este angajată la Ministerul Sănătății, anunță Grupul de comunicare strategică. În prezent, femeia este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Deși inițial sursa citată a informat că femeia este din Mureș, Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă, că aceasta lucrează în cadrul instituției.

Această eroare din comunicarea inițială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituției Ministerului Sănătății și cel folosit pentru județul Mureș”, susțin reprezentanții Grupului de comunicare strategică.

În prezent, se află în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacților și recoltarea probelor, la fel cum s-a procedat la fiecare caz depistat pozitiv. Totodată, persoanele care au avut contact direct cu femeia infectată se află în autoizolare.

„În cadrul Ministerului Sănătății au mai fost luate și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul și au fost stopate audiențele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măști și produse dezinfectante pentru mâini și suprafețe. La intrarea în instituție sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Reamintim că, rezultatele testelor ministrului Sănătății, Victor Costache și secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative”, mai explică sursa citată.

În acest moment, persoana infectată cu Covid-19 se află internată în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, starea ei este bună, este ameliorată simptomatic.

Femeia a venit din Dubai, dintr-o călătorie de agrement. Persoanele cu care a luat contact acolo au fost testate, rezultatele fiind negative.

De asemenea,  persoanele cu care aceasta a intrat în contact de pe traseul Iași-București, în data de 12.03.2020, au fost testate. Nu a fost confirmat niciun caz până la această oră. Mai sunt așteptate și rezultatul testelor membrilor familiei sale.

Ministrul Sănătății nu a intrat în contact direct cu această persoană, după ce s-a întors din călătoria din Dubai.

Măsurile luate în Ministerul Sănătății

-S-a dispus o anchetă epidemiologică, iar persoanele care au avut contact direct cu aceasta au fost testate sau sunt în curs de testare, fiind autoizolate la domiciliu.

-S-a dispus dezinfectarea birourilor din clădirea ministerului.

-Programul de lucru de luni, marți și miercuri va fi suspendat, angajații lucrând de acasă.

 

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW