Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Angajările la stat, înghețate din 1 iulie până la finalul anului. Guvernul a adoptat OUG

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 iunie 2022

Este oficial. Angajările la stat vor fi înghețate începând de la 1 iulie, până la sfârșitul anului. Guvernul Ciucă a adoptat, în ședința de joi, 16 iunie, ordonanța de urgență care prevede suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022.

„Totodată, în cazuri temeinic justificate, ordonanța de urgență dă posibilitatea ca, prin memorandum aprobat în ședința Guvernului, să poată fi organizate concursuri sau examene pentru ocuparea unor posturi vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu încadrarea în cheltuielile de personal.

Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice, în vederea asigurării sursei de finanțare a pachetului de măsuri pentru menținerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile și continuarea activităților economice, recent adoptat de Guvern, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce privește încadrarea în ținta de deficit”, precizează Ministerul Muncii într-un comunicat de presă.

De menționat este că, până la începutul lunii iulie, când intră în vigoare această OUG, mai multe ministere și instituții din subordinea statului angajează masiv.

Main News a făcut o analiză pe care o puteți citi aici:

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW