Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Andrei Pleșu și-a anunțat susținerea pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete: , , , ,

Cu toate că și-a anunțat anul trecut retragerea din spațiul public, Andrei Pleșu nu poate să stea departe de disputele politice din această perioadă. Într-un articol publicat în Dilema Veche, filozoful și-a anunțat fără ocolișuri susținerea pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

„Mai întîi în 2012, apoi în 2016 și acum, în 2020. De fiecare dată a fost un gest de susținere a aceluiași candidat: dl Nicușor Dan. După două eșecuri, domnia-sa face și anul acesta o încercare, pe care o susțin din nou, în speranța că nu sînt purtătorul lui de ghinion”, a scris Andrei Pleșu.

Pe de altă parte, Andrei Pleșu, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Traian Băsescu, s-a arătat nedumerit de motivele care îl fac pe fostul șef al statului să intre în cursa pentru Capitală.

„Nu-l înțeleg pe dl Traian Băsescu, fost ministru, fost primar, fost președinte al țării (de două ori), cînd decide să lupte din nou pentru Primăria Capitalei, pentru a ajuta… partidul. S-ar zice că nu Bucureștiul e de salvat, ci PMP-ul! Nu pun la îndoială eventuala sa performanță de primar reciclat, dar sînt stingherit de pofta sa infinită de victorie, de putere, de funcții publice, fără cîntărirea contextului și a riscurilor pentru propria sa imagine”, a mai scris filozoful.

Alegerile locale sunt programate în acest an pentru data de 27 septembrie și se vor desfășura într-un singur tur de scrutin. Pentru funcția de primar al Capitalei și-au anunțat candidatura: Gabriela Firea (PSD), Nicușor Dan (independent susținut de PNL și USR PLUS), Traian Băsescu (PMP), Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), Ioan Sârbu (Pro România), Alex Coita (Partidul Republican), Ilan Laufer (PSL).

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW