Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Andrei Baciu: 340.020 de certificate digitale au fost generate în primele 12 ore de la lansarea platformei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 1 iulie 2021

Peste 340.000 de certificate digitale au fost generate în primele 12 ore de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro, a anunțat secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. 

340.020 de certificate digitale au fost generate în cele 12 ore, de când a fost lansată platforma certificat-covid.gov.ro. Asta înseamnă că 28.335 de români și-au generat documentul european în fiecare oră. Asta înseamnă peste 470 de certificate eliberate în fiecare minut”, a anunțat Andrei Baciu, pe Facebook.

Din cele 340.020 de certificate digitale generate, peste 97,28% sunt certificate care atestă vaccinarea, în timp ce restul de 2,72% reprezintă certificate de recuperare și test negativ.

18.000 de utilizatori s-au conectat în ultimele 30 de minute, adică 600 de persoane/minut”, a adăugat secretarul de stat.

Platforma, implementată de la 1 iulie

Începând de joi, 1 iulie, cetățenii români își pot descărca de pe platforma certificate-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, certificatul verde de călătorie în Uniunea Europeană.

Documentul va putea fi descărcat de persoanele vaccinate complet împotriva COVID-19, care au trecut prin boală sau au efectuat un test pentru SARS-CoV-2 și va facilita călătoriile între statele membre UE.

Pot fi emise trei certificate diferite, ce vor fi valabile astfel:

• certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022;
• certificatele de testare: 24 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR;
• certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”.

Informații suplimentare legate de modul în care poate fi descărcat certificatul COVID pot fi accesate aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW