Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Anchete epidemiologice la Timișoara și Suceava | Peste 11 000 de români aflați în izolare la domiciliu

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: ,

După ce miercuri au fost confirmate alte două noi cazuri de coronavirus pe teritoriul României autoritățile române au dispus demararea unor anchete epidemiologice la Timișoara și Suceava pentru a se stabili persoanele cu care pacienții au luat contact. În acest moment, la nivelul întregii țări se află în izolare la domiciliu 11 311 de persoane. 

5 pacienți internați / 11311 de persoane izolate

La nivel național sunt în carantină în acest moment 38 de persoane care au fost supuse testării pentru depistarea coronavirusului. În același timp, alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Miercuri au fost confirmate oficial șase cazuri de infectare cu virusul COVID – 19.

Primul pacient din România depistat cu coronavirus are 26 de ani și a fost internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.  Tânărul este considerat vindecat după ce a fost testat de două ori, iar rezultatele au ieșit negative. Acesta a fost externat la începutul săptămânii acesteia.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca (1), Timișoara (3) și Iași (1), starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Anchete epidemiologice la Suceava și Timișoara

Miercuri au fost declanșate două anchete epidemiologice la Suceava și Timișoara pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact. Cele două noi cazuri de infecție cu Covid-19 au fost depistate, ieri, în Timișoara și Iași, la un adolescent de 16 ani și un bărbat în vârstă de 71 de ani.

„Facem apel la rudele persoanelor depistate pozitiv să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Românii infectați și internați în Japonia vor fi externați

Cei doi cetățeni români infectați cu coronavirus care au fost internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați.

Cetățenii români se vor întoarce în țară.

Situația la nivel mondial

Până pe 4 martie au fost raportate 3.351 de cazuri la nivelul Europei. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

La nivel mondial au fost confirmate în total 93.076 de cazuri de coronavirus, 3 202 decese și 51 026 de persoane vindecate

Italia

cazuri confirmate: 2502

decedați: 80

vindecați: 276

Franța

cazuri confirmate: 212

decedați: 4

vindecați: 12

Germania

cazuri confirmate: 196

decedați: 0

vindecați: 16

Spania

cazuri confirmate: 151

decedați: 0

vindecați: 2

Regatul Unit

cazuri confirmate: 51

decedați: 0

vindecați: 8

ŢARACAZURI CONFIRMATEDECEDAȚIVINDECAŢI*
Italia250280276
Franţa212412
Germania196016
Spania15102
Regatul Unit5108

 

sursa foto: cdn.cnn.com

 

 

Comentarii


  • Cine are timp să creadă în basmele politicienilor: teroriștii din decembrie 1989 din România, armele chimice și nucleare ”deținute” de Irak, teroriștii de la New York din 11 septembrie 2001 etc.!?

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW