Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Anchetă Recorder la Apele Române: Postul inginerului care a vorbit cu jurnaliștii a fost desființat / ABA Prut-Bârlad se întărește cu avocați specializați în litigii de muncă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 februarie 2021

Postul lui Gabi Musteață, inginerul care a vorbit cu jurnaliștii Recorder despre situația angajărilor de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, a fost desființat. Acesta susține că va ataca în instanță „desființarea subită a postului”, în timp ce instituția a contactat cei mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, deși avea angajați juriști care să se ocupe de aceste spețe.

Fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia, potrivit Recorder.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri(n.r. luni) a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa”, se arată într-o postare pe Facebook a Recorder.

CITEȘTE ȘI: Anchetă la Apele Române după reportajul Recorder. Florin Cîţu a trimis Corpul de control să facă verificări după ce o chelneriţă a fost angajată inginer, fără a avea cunoştinţe în domeniu

Petru Avram, directorul ABA Prut-Bârlad și vicepreședintele PNL Iași, ar fi angajat „cei mai buni” avocați din Iași specializați în litigii de muncă pentru a câștiga un eventual proces intentat de Gabi Musteață, susțin jurnaliștii.

Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, potrivit Recorder.

CITEȘTE ȘI: Anchetă Recorder: Noi numiri politice la Apele Române. Cum a ajuns o chelneriță pe un post de inginer

Sursă foto: Recorder

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW