Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Ancheta procurorilor privind focarul de infecție cu COVID-19 de la Suceava avansează cu dificultate

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 24 aprilie 2020 Etichete: ,

După apariția focarului de COVID-19, procurorii au deschis o anchetă penală în urma căreia vor să afle cine se face responsabil de acest eveniment. Potrivit procurorului general al României, Gabriela Scutea, în dosar nu s-au putut face deocamdată audieri din cauza riscului epidemiologic extrem de ridicat.

De asemenea, Gabriela Scutea a explicat că un alt motiv pentru care nu s-a trecut la faza audierilor ține de faptul că procurorii nu vor să afecteze actul medical de la unitatea sanitară.

„Din perspectiva faptului că în cauză nu au început audierile le este greu. Nu trebuie în contextul infectării majore la Suceava să accentuăm acest lucru. Trebuie să ne concentrăm pe strângerea de documente. Dosarul a fost deschis acum o lună, în acest timp s-a lucrat, dar urmărirea a rămas încă la nivelul faptelor, nu sunt la nivelul urmăririi persoanelor determinate. (…) Starea de fapt pe care lucrăm în acest moment nu s-a modificat. (…) Este clar că au fost cazuri de îmbolnăvire în spital, infectarea să se fi produs acolo, iar aceste persoane să nu fi rezistat. A trebuit să ne gândim la colegii noștri, că trebuie să gândească la rece măsuri de pregătire a anchetei și, odată cu depășirea riscului răspândirii epidemiologice, să înceapă audierile. Noi, cei din Parchetul General le asigurăm o coordonare, un sprijin în contactul cu instituțiile locale sau cele din București, dar care fiind atât de copleșite de tot ce au de făcut uneori nu sunt concentrate că trebuie să dea un răspuns la o anchetă a procurorilor. Nu vrem să punem presiune pe ei, vrem ca medicii să aibă grijă de dumnealor, de pacienți și apoi să ne ajute și pe noi”, a declarat Gabriela Scutea la Digi24.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW