Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Anchetă la Spitalul de Urgență din Arad, după ce o femeie a reclamat că ar fi stat șase ore încuiată în salon cu o pacientă infectată cu Covid-19 care a decedat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , ,

O pacientă din Spitalul de Urgență Arad a dezvăluit că a fost lăsată timp de șase ore, în același salon, cu o femeie infectată cu coronavirus, care a decedat. Conducerea spitalului susține că pacienții sunt încuiați în saloane, pentru a u ieși și a contamina alte zone din spital.

S-a declanșat o anchetă după acuzațiile pacientei, iar în urma primelor investigații s-a constatat că un medic pneumolog nu și-a respectat corespunzător atribuțiile de serviciu. Acesta și-a înaintat demisia și a fost schimbat din funcție, fiind înlocuit cu un alt medic.

În legătură cu pacienta care a decedat și ar fi rămas șase ore în salon, conducerea unității medicale susține că acest aspect încă se verifică pentru a se stabili exact cine este vinovat pentru această situație, potrivit Digi24.

Potrivit unui comunicat de presă, încuierea pacienților în saloane este o măsură care se aplică „la nivel național” pentru a preveni răspândirea virusului pe toată secția, însă, este îngrijorător faptul că în spatele ușilor închise nevoile unor pacienți sunt ignorate de cadrele medicale, motiv pentru care conducerea încearcă să facă schimbări în organigrama secției.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW