Thursday, December 1, 2022
Jurnalism corect


Anchetă la Buzău după ce un cetățean a reclamat că DSP nu a dispus testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean, deși au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis o anchetă după ce un cetățean a făcut o sesizare potrivit căreia Direcţia de Sănătate Publică nu a dispus testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, deși ar fi fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul personalului medical. 

Dosarul a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”.

„La data de 22.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost  înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor ”, prev. de art.  352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică, a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău„, au transmis procurorii.

Până vineri, la Spitalul Judeţean Buzău, au fost confirmate 16 cadre medicale cu coronavirus, din care trei medici, șase asistente şi șapte infirmiere din secţiile ORL şi Medicină Internă.

În judeţul Buzău au fost înregistrate 153 de cazuri de coronavirus.

Vineri, autorităţile au raportat două noi îmbolnăviri: o adolescentă de 16 ani, fiica unui cadru medical de la ORL şi un bărbat de 55 de ani din municipiul Buzău. Până acum nu a fost raportat niciun deces.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW