Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Anchetă în poliție după ce ar fi fost ratată o captură de o tonă de droguri

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 11 iulie 2019 Etichete: , , ,

Poliţia Română face verificări după apariţia informaţiilor potrivit cărora ar fi fost ratată o captură de o tonă de cocaină.

Potrivit rechizitoriului prin care doi cărăuşi de droguri sârbi au fost trimişi în judecată, prezentat de G4media, un paznic a anunţat poliţia privind existenţa a 30 de saci de rafie încărcaţi într-o dubă parcată în curtea staţiei de betoane din Sarichioi. Sursa citată menţionează că în saci se afla cocaină şi că aceasta ar fi ascunsă pe teritoriul României.

Mai mult, acesta ar fi povestit că i-a văzut la faţa locului pe cei doi sârbi care se certau. Ulterior, aceştia au încuiat maşina şi au plecat, lăsând cheia pe o roată.

Bărbatul ar fi deschis duba, ar fi luat un pachet şi l-ar fi predat şefului de post din Sarichioi. Până când poliţia a ajuns la faţa locului, sârbii au preluat drogurile şi au reuşit sa le distribuie astfel încât să nu mai fie găsite. Ei au fost prinşi la Buşteni, respectiv Porţile de fier.

De asemenea, alte două tone au fost descoperite de poliţişti, una pe o barcă pe mare, alta pe litoralul românesc şi bulgăresc.

Reacția Poliției Române

„Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, deținea și deține informații cu privire la o grupare infracțională organizată, specializată în traficul de droguri, care acționează pe ruta America de Sud – Nordul Africii – Turcia- Strâmtorile Dardanele și Bosfor – Marea Neagră, în tranzit prin statele riverane Mării Negre, cu destinații precum Serbia și țări din Uniunea Europeană, în activitatea infracțională fiind implicați cetățeni români, sârbi și spanioli.

Drept urmare, în anii 2009 și 2016, Poliția Română, în colaborare cu DIICOT, a făcut capturi importante de droguri transportate pe această rută, respectiv 1 tonă de cocaină (în 2009) și 2,6 tone de cocaină (în 2016).

Cu privire la captura din acest an, de pe litoralul românesc, s-au făcut cercetări de către DIICOT și Poliția Română, care s-au soldat cu dispunerea de către instanță a măsurii arestului preventiv, pe numele a doi cetățeni sârbi.

În ceea ce privește modul de acțiune anterior sesizării unității de parchet, conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcția de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenție al polițiștilor„, transmite IGPR.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW