Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Ancheta în cazul Dosarul Mineriadei ar putea fi reluată de Secția Specială / Ana Birchall: Sper că CSM și Inspecția Judiciară s-au autosesizat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 10 decembrie 2020

Ancheta în cazul Dosarului Mineriadei ar putea fi reluată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), deoarece în dosar este implicat și un magistrat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât să respingă toate contestațiile formulate în dosar și să mențină decizia primei instanțe, din luna mai 2019.

Judecătorii au constat atunci nulitatea rechizitoriului și au dispus excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale.

CITEȘTE ȘI: După trei ani de la trimiterea în judecată, Dosarul Mineriadei este restituit procurorilor: ÎCCJ a constat nulitatea rechizitoriului și a exclus toate probele

Ana Birchall îndeamnă CSM și Inspecția Judiciară să se autosesizeze pentru a analiza de ce au fost excluse toate probele, ceea ce a dus la restituirea procesului pentru refacerea urmăririi penale.

Grav! Foarte grav! Sper că până la această oră cel puțin CSM și Inspecția Judiciară (dar nu numai) s-au autosesizat să analizeze cu maximă seriozitate și responsabilitate cum de s-a ajuns ca TOATE probele sa fie înlăturate iar după 30 de ani dosarul să fie restituit pentru refacerea urmăririi penale!??”, a scris Ana Birchall, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției consideră că lipsa unor măsuri ferme față de cei care au instrumentat acest dosar ar fi o jignire la adresa celor care au ieșit în stradă în anul 1990.

Îmi găsesc cu greu cuvintele să scriu exact ce simt dar este inacceptabil și de netolerat să se ajungă aici și să se continue ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Fără luarea unor măsuri ferme față de toți cei care au instrumentat acest dosar ar fi o jignire în primul rând față de toți cei care în acele zile au avut de suferit doar pentru că au ieșit în stradă să își manifeste nemulțumirea! În egală măsură ar fi o jignire și față de România a cărei imagine a fost grav afectată atunci… și în anii care au urmat! <<Înalta Curte de Casație și Justiție a decis retrimiterea dosarului Mineriadei din iunie 1990 la Parchetul General. Judecătorii au constat nulitatea rechizitoriului și au dispus excluderea tuturor probelor administrate în cursul urmăririi penale. Acum, dosarul Mineriadei din iunie 1990 va intra probabil in competenta faimoasei Secții Speciale pentru că în dosar este implicat și un magistrat! Decizia Curții Supreme este definitivă!>>”, a precizat fostul ministru al Justiției.

Sursă foto: realitatea.net

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW