Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Anchetă extinsă în cazul Spitalului Județean Suceava – SURSE

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 31 martie 2020 Etichete: , , ,

Ancheta în cazul Spitalului Județean Suceava, unde mai multe persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus, a fost extinsă. Potrivit unor surse, procurorii cercetează și posibile fapte de fals intelectual.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, structură care a început investigația în urmă cu aproximativ o săptămână.

În dosar erau, deja, cercetate posibile fapte de zădărnicire a combaterii bolilor și abuz în serviciu.

Din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă„, se arată în comunicatul PJ Suceava de la vremea respectivă.

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava au fost infectate cu  COVID-19. Orașul și mai multe comune din jur au fost introduse în carantină totală.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW