Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Anchetă epidemiologică la Spitalul Floreasca / Șapte medici și 23 de asistenți sunt în autoizolare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , ,

Șapte medici și mai mulți asistenți medicali din secția UPU a Spitalului Floreasca din București s-au autoizolat la domiciliu după ce au luat contact cu un pacient care a fost diagnosticat cu coronavirus. 

Conform informațiilor mainnews.ro, pacientul a venit, luni, la secția UPU de la Spitalul Clinic de Urgență București, ulterior fiind diagnosticat cu coronavirus și transferat la Spitalul Clinic Victor Babeș din Capitală.

Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a explicat, pentru mainnews.ro, că o parte din personalul medical din UPU a luat decizia de a se autoizola la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient care s-a prezentat la spital cu o altă patologie decât coronavirus.

Spitalul Floreasca funcționează în continuare, nefiind închisă până în acest moment nicio secție. Niciunul din medicii sau asistenții izolați la domiciliu nu au fost încă testați pentru coronavirus.

„Ancheta a fost făcută de epidemiologul nostru. Sunt în izolare voluntară la domiciliu șapte medici. Nu (n.r. a fost niciunul testat). Ancheta epidemiologică a fost o verificare pentru a stabili persoanele care au venit în contact cu persoana din unitatea de primiri urgențe care se prezentase pentru o altă patologie și care nu a declarat că are context epidemiologic pentru a fi contact cu cineva care are Covid-19. Izolarea voluntară la domiciliu se face pentru cei care se consideră că au fost contacți apropiați, iar în cazul nostru mai îndepărtați. Noi funcționăm în continuare”, a declarat Bogdan Opriță, pentru mainnews.ro.

Comunicatul oficial al Spitalului Floreasca

În cursul zilei de luni, la UPU a Spitalui Floreasca, s-a prezentat un pacient care nu avea un context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu coronavirus, ci pentru o altă patologie.

După mai multe investigații, s-a ridicat suspiciunea de infecție cu Covid-19, pacientul a fost testat, iar în cursul cdupa-amiezii de luni a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Conform sursei citate, deși personalul care a luat contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.

sursa foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW