Friday, July 3, 2020
Jurnalism corect


Anchetă epidemiologică în cazul lui ÎPS Pimen: 37 contacți direcți ai arhiepiscopului / 25 de preoți urmează să fie testați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

În cazul arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a fost declanșată o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost descoperite zeci de persoane care au luat contact cu acesta.

Până în acest moment au fost racoltate probe pentru teste de la 37 de persoane, urmând ca în cursul zilei de miercuri să mai fie testați 25 de preoți din parohii din Suceava, conform șefei DSP Suceava, Manuela Trifan.

Într-o intervenție de marți seară de la Digi24, șefa DSP a spus că au fost depistați 22 de posibili contacți apropiați din mănăstrire și alte 15 persoane care fac parte din personalul căminului de bătrâni aflat în proximitate, cu care ÎPS Pimen ar fi intrat în contact.

Arhiepiscopul ÎPS Pimen a fost adus, luni seară, la Institutul Matei Balș din București, fiind infectat cu coronavirus.

Pe data de 23 martie ÎPS Pimen ar fi intrat în contact cu trei persoane aflate în mănăstire, ulterior aceste persoane fiind depistate pozitive. Conform sursei citate, arhiepiscopul se simțea rău de circa o săptămână.

sursa foto: basilica.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW