Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


Anchetă după ce un pădurar a fost găsit mort : suspiciuni că a fost ucis/Romsilva: în ultimii cinci ani au fost 168 de agresiuni asupra pădurarilor

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 13 septembrie 2019 Etichete: , ,

Reprezentanții Romsilva Iași au anunțat, vineri, că un pădurar a fost găsit mort în localitatea Sireţel existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni. În apropierea locului în care a fost descoperit acesta, mai mulţi copaci erau tăiaţi şi abandonaţi. Procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Irina Prisecariu, a confirmat pentru mainnews.ro că ancheta a fost preluată de către procurorii ieşeni.

Un angajat al Ocolului Silvic Pașcani din cadrul Direcției Silvice Iași a fost găsit decedat în această dimineață într-o pădure de pe raza Districtului V Hărmănești. Atunci când a fost găsit, avea contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni, precizează Romsilva într-un comunicat.

Potrivit reprezentanților Romsilva, în primul semestru al acestui an s-au înregistrat 10 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier. În ultimii cinci ani s-au înregistrat alte 168 de cazuri de agresiuni asupra pădurarilor în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3.140.000 hectare fond forestier proprietarea publică a statului și asigură servicii silvice pentru circa 1.000.000 hectare fond forestier aflat în alte forme de proprietate.

Foto: wwf

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW