Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Ancheta care îl vizeză pe Elliott Broidy avansează. Wall Street Journal scrie despre participarea lui Dragnea la învestirea lui Trump

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 iunie 2019 Etichete: , ,

Procurorii americani au intensificat ancheta care îl vizează pe activistul republican Elliott Broidy, conform Wall Street Journal. Acesta este anchetat penal pentru că ar fi profitat de legătura cu Administrația prezidențială americană, invitând mai mulți politicieni la ceremonia de investire a președintelui Donald Trump, printre care și Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu. Concret, se analizează în ce fel s-a folosit republicanul de relația sa apropiată cu Administația Trump.

”Broidy a invitat câțiva oficiali din Angola și România la ceremonia de inaugurare din 2017, inclusiv un român care urma să fie judecat pentru corupție câteva săptămâni mai târziu (n.r.Liviu Dragnea). Broidy i-a prezentat pe oficialii din Angola mai multor membri ai Congresului în timpul vizitei, care a avut loc imediat după ce guvernul Angolei a acceptat să-i plătească companiei sale 6 milioane de dolari pentru serviciile prestate”, scrie Wall Street Journal.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au fost prezenți la ceremonia de inaugurare în funcția de președinte al Statelor Unite a lui Donald Trump. Ulterior acestei vizite, evenimentul a intrat în atenția anchetatorilor. Americanii au cerut autorităților din România informații cu privire al cei doi politicieni români.

Potrivit datelor apărute în presă la acel moment, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu ar fi plătit pentru un loc la cina cu Donald Trump între 500.000 și 1.000.000 de dolari.

”Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald și deschis”, scria Liviu Dragnea pe Facebook la momentul respectiv.

Ulterior acestei vizite, Elliot Broidy a fost acuzat că s-a folosit de statutul său pentru a obține un contract de 200 de milioane de dolari în România pentru compania sa. Firma se numește Circinus și este o companie specializată în afaceri în industria militară și de securitate. Aceasta ar fi semnat la data de 1 februarie un acord cu Romarm. Potrivit G4Media, contractul dintre cele două părți are șanse minime să se fi încheiat.

sursa foto: Facebook/ Donald Trump

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW