Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Anchetă administrativă la serviciul de informații al Armatei, după ce fostul adjunct al instituției a fost arestat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 30 martie 2021

După ce generalul (r) Iulian Gherghe, fost adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, a fost arestat preventiv, într-un dosar în care este acuzat că ar fi delapidat circa 180.000 de dolari, la nivelul instituției a fost declanșată o cercetare administrativă pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

„Procedura judiciară în cazul la care faceți referire a fost declanșată la sesizarea transmisă de Ministerul Apărării Naționale. În paralel, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul, la nivelul DGIA se desfășoară o cercetare administrativă.
Militarul în rezervă în cauză este cercetat penal cu privire la săvârșirea unor infracțiuni, ancheta fiind desfășurată de Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel. Ministerul Apărării Naționale a pus la dispoziția autorităților competente toate datele necesare desfășurării anchetei penale și va coopera complet pe toată durata procedurilor judiciare”, se arată în răspunsul transmis de Ministerul Apărăii la solicitarea Mainnews.ro.

Iulian Gherghe, arestat pentru delapidare

Pe 27 martie, judecătorul militar de drepturi și libertăți din cadrul Curții Militare de Apel a admis propunerea formulată de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a dispus arestarea lui Iulian Gherghe pentru 30 de zile.

Generalul (r) este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

CITEȘTE ȘI: SURSE Noi detalii din dosarul fostului adjunct al serviciului secret al Armatei | De ce spun magistrații că a dat dovadă de „sânge rece”. Explicațiile lui Iulian Gherghe

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ancheta-administrativa-la-serviciul-de-informatii-al-armatei-dupa-ce-fostul-adjunct-al-institutiei-a-fost-arestat/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/ancheta-administrativa-la-serviciul-de-informatii-al-armatei-dupa-ce-fostul-adjunct-al-institutiei-a-fost-arestat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW