Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Anchetă a parchetului condus de Kovesi în România. Trei suspecți, prinși în flagrant

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 14 martie 2023

Amplă anchetă a Parchetului European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, în România. Procurorii anchetează o achiziție de echipamente IT şi software, efectuată în cadrul unui proiect în valoare de 1 milion euro, finanțat din fonduri europene. Trei suspecți au fost prinși joi, 9 martie, în flagrant când încasau comisioane în valoare totală de circa 70.000 euro. 

Beneficiarul proiectului este acuzat că ar fi folosit documente false – emise de firme controlate de reprezentanţii săi – pentru a obţine finanţarea şi implementarea proiectului pe baza unor costuri umflate ale echipamentelor, dobândind astfel sume de bani ce asigurau atât cofinanţarea proiectului, cât şi profituri personale.

Vineri, 10 martie, cei doi inculpaţi principali au fost reţinuţi pentru 24 ore, iar judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a dispus plasarea lor sub control judiciar pentru 30 zile. Procurorii EPPO au contestat această decizie la Curtea de Apel Bucureşti.

„Ancheta a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor din cadrul: Structurii de Sprijin a EPPO în România, Departamentului de Operaţiuni Speciale din România, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul Criminalistic Bucureşti; Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău; Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj; Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei”, au precizat reprezentanții EPPO.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW