Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Anchetă a Colegiului Medicilor după ce o gravidă a fost operată accidental de hernie 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 august 2023

Colegiul Medicilor din România, prin intermediul colegiului teritoriale din Gorj, s-a autosesizat și a declanșat din oficiu o anchetă disciplinară, după ce o femeie în vârstă de 35 ani din Tismana a fost supusă accidental unei intervenții chirurgicale pentru hernie de către medicii din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în ciuda faptului că ea era, de fapt, însărcinată. După ce a fost evaluată de medicii din spital, i s-a pus diagnosticul de hernie intestinală. Nici femeia și nici echipa medicală care a consultat-o nu au realizat că aceasta era în luna a noua de sarcină.

Femeii nu i s-au efectuat analize sau ecografii suplimentare, ci a fost dusă direct în sala de operație a secției de chirurgie. Acolo, i s-a administrat anestezie, iar chirurgul a început intervenția chirurgicală. Abia în timpul procedurii, medicul și-a dat seama că pacienta era de fapt gravidă și se afla în faza finală a sarcinii, iar durerile pe care le simțea erau legate de procesul de naștere.

Medicul a trebuit să treacă la o operație de cezariană. Un medic neonatolog a fost chemat pentru a prelua nou-născutul în această situație neașteptată. Astfel, o fetiță a venit pe lume, având o greutate de 3 kilograme și 200 grame.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu a anunțat că a demarat o anchetă în legătură cu acest incident șocant. Purtătorul de cuvânt al spitalului, Mihaela Ţicleanu, a declarat că medicii implicați în intervenție au fost chemați la conducerea spitalului pentru a da explicații.

În plus, Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a anunțat că a început o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestui incident nefericit. Potrivit autorităților, verificările vor stabili situația de fapt și vor determina eventualele măsuri legale care trebuie luate în urma acestui caz. În prezent, pacienta și nou-născutul se află în stare stabilă în secțiile corespunzătoare ale spitalului.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW