Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Anca Dragu: Peformanța miniștrilor USR PLUS este bună / Președintele Senatului îi atrage atenția premierului: Nu vrem să avem o situație de surpriză peste noapte

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2021

Anca Dragu susține că performanța miniștrilor USR PLUS este bună, dar a precizat că premierul urmează să facă o evaluare a tuturor membrilor Guvernului. Președintele Senatului i-a atras atenția lui Florin Cîțu, afirmând că nu își dorește să aibă parte de „surprize peste noapte”.

Ceea ce am discutat la nivelul coaliţiei este că va fi o evaluare, este normal ca premierul să aibă evaluarea activităţii miniştrilor şi dacă se consideră că o zonă indiferent de la care din partenerii de coaliţie nu funcţionează bine, să discutăm şi să se decidă înlocuirea ministrului. Obiectivul nostru al coaliţiei este ca această coaliţie să performeze. Stăm la masă deschişi să discutăm despre performanţele miniştrilor. La acest moment din afară cum se vede performanţa miniştrilor USR-PLUS este una bună, dar asta trebuie discutat. Cu siguranţă nu vrem să avem o situaţie de surpriză peste noapte”, a declarat Anca Dragu, în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă, citată de News.ro.

Premierul l-a demis, la finalul săptămânii, pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor, lucru ce a provocat nemulțumiri în tabăra care îl susține pe Ludovic Orban la șefia Partidului Național Liberal, deși Cîțu anunțase că a fost o decizie discutată în interiorul coaliției.

În luna aprilie, Vlad Voiculescu, fost ministru USR PLUS al Sănătății, a fost revocat de Florin Cîțu fără consultarea coaliției. Atunci, USR PLUS și-a retras sprijinul politic față de premier, iar, după o serie de consultări, s-a stabilit ca remanierile să se facă cu acordul liderilor celor trei partide care se află la guvernare.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW