Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Analiza oficialilor britanici: Comandanții ruși încep să resimtă efectele eșecurilor înregistrate în Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 mai 2022

În ultimele săptămâni, comandanți ai Armatei Federației Ruse ar fi fost schimbați din funcție din cauza eșecurilor înregistrate în primele faze ale invaziei ruse în Ucraina, susține o analiză a Ministerului britanic al Apărării, publicată joi, 19 mai.

Unul dintre aceștia este Sergei Kisel, comandantul Gărzii I de tancuri a Armatei Ruse, ce ar fi trebuit să cucerească orașul Harkov.

Vizat ar fi fost și comandantul Flotei de la Marea Neagră, vice-amiralul Igor Osipov, care ar fi fost schimbat după scufundarea crucișătorului Moskva.

CITEȘTE ȘI: Un avion de spionaj al SUA a zburat deasupra Mării Negre înainte de atacul care a dus la scufundarea crucișătorului Moskva

Valeriy Gerasimov, șeful Statului Major al Armatei Ruse, ar fi rămas în funcție, dar oficialii britanici susțin că „este neclar” dacă Vladimir Putin mai are încredere în el. În urmă cu o săptămână, un consilier al președintelui ucrainean susținea că acesta ar fi fost suspendat.

Mulți dintre oficialii implicați în invazia Ucrainei vor fi și mai concentrați pe eforturile de a evita să fie trași la răspundere pentru eșecurile Rusiei”, se arată în analiza Ministerului britanic al Apărării.

Serviciile britanice susțin că acest lucru va genera tensiuni mai mari în rândul structurilor de conducere ale Armatei Federației Ruse.

Un număr ridicat de ofițer încep să amâne să pună în practică decizii cheie date de superiorii lor. Va fi dificil pentru Rusia să preia inițiativa în aceste condiții”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW